"Voz? Pa to je najobičniji voz"

Funkcioner SNS Milovan Drecun kaže da je voz koji je krenuo ka Kosovskoj Mitrovici "najobičniji voz" i da je reakcija na njega provokacija, a ne obrnuto.

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.01.2017.

16:36

Foto: B92

Kako je rekao u Kažiprstu, Beograd je "snažnom preventivom" sprečio da dođe do ozbiljnijih sukoba. Na pitanje ko je sve to izazvao, kaže:

"Izazvali su oni koji su poslali 150 pripadnika jedinice za borbu protiv terorizma, sa dugim cevima, oklopnim vozilima. To je prvi put od 2011. da oni dođu na sever Kosova i to je glavna poruka Hašima Tačija", kaže Drecun.

Gost Kažiprsta ističe da kosovski predsednik želi da poruči da "jedinice uvek mogu da banu na sever Kosova".

"Poruka je 'ovladaćemo severom'. Na drugoj strani, mi smo posvećeni procesu normalizacije. Mi imamo potpuno regularan voz i da, naša poruka jeste 'Kosovo je Srbija' i to je ono što uvek govorimo Albancima", kaže Drecun.

Predsednik skupštinskog Odbora za KiM na pitanje da li je voz provokacija odgovara pitanjem: "A nije bila provokacija kada je bio dron sa albanskom zastavom u Beogradu? Je l' trebalo da pošaljemo tenkove na Albaniju ili Kosovo?"

Drecun kaže i da su specijalci ROSU, za koje, kako kaže, Srbi misle da su "remetilački faktor", imali hranu za nekoliko dana. Takođe, odbacuje kritike nemačkih medjia na račun poteza iz Beograda. "Ne znam da li su ratne igre voz ili su ratne igre duge cevi. Verovatno to što Nemci pišu se odnosi na bivšeg ministra Šarpinga koji je lažnim informacijama doveo da Srbija bude bombardovana", kaže Drecun.

Voz na kome je na više jezika ispisana poruka "Kosovo je Srbija" mnogi su ocenili kao političku igru, a neki građani sa severa Kosova su rekli da se malo vodi računa o njima. Na pitanje o tome da li je neko razmišljao o okolnostima koje bi mogle da se dogode posle slanja voza, Drecun kaže:

"Ako ćemo tako da razmišljamo, onda ne bi trebalo da ide na autobus, ni voz, trebalo bi da odemo sa Kosova. Ovde je u pitanju to da neko traži povod da inscenira nešto, mi znamo za namere druge strane da hoće da ovladaju severom Kosova", rekao je Drecun.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: