Počela snežna oluja, totalni kolaps na putevima Hrvatske

Hrvatsku je u ponedeljak zahvatilo nevreme koje je blokiralo saobraćajnice i u potpunosti odseklo unutrašnjost zemlje od Dalmacije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.01.2017.

18:03

Počela snežna oluja, totalni kolaps na putevima Hrvatske
Ilustracija: Tanjug

Prema izveštaju Hrvatskog auto-kluba od 15:50h, zbog orkanskog vetra i snežnih nanosa za sva su vozila zatvoreni mnogi putevi.

Zatvoren je auto-put A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene, državni put DC1 između Udbine i Knina, državni put DC54 Maslenica-Zaton Obrovački i državni put ŽC5203 Sučević-Donji Srb-Brotnja. Olujni vetar zatvorio je mnoge puteve za automobile.

Na Krčkom mostu zabranjen je saobraćaj za autobuse na sprat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle, a na auto-putu A7 između čvorova Draga i Šmrika i na deonici Jadranske magistrale (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog dodatno još i za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom, javlja zagrebački "Jutarnji list".

Putevi su mokri i klizavi u većem delu zemlje, sneg povremeno pada u Gorskom kotaru i Lici, a zbog niskih temperatura moguća je poledica. Vozače HAK upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uslovima na putevima i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog snežne vejavice za sav saobraćaj zatvorena je DC218 Dobroselo-Mazin-Bruvno.

U prekidu su i brojne trajektne i katamaranske linije.

Najnovija prognoza hrvatskog Državnog hidrometeorološkog zavoda najavljuje umereno do pretežno oblačno vreme do kraja dana. U Gorskom kotaru i Lici povremeno sneg, na Jadranu kiša, ali je sneg moguć i uz obalu i ponegde na ostrvima. Snega će biti i u istočnim i središnjim krajevima. Duvaće umeren i jak vetar, na Jadranu jaka, na udare olujna, podno Velebita i orkanska bura. Najviša dnevna temperatura između -3 i 2, na Jadranu od 4 do 9 °C.

U utorak se vreme neće smiriti, biće i dalje pretežno oblačno, povremeno sa snegom, na Jadranu s kišom i snegom. DHMZ je putem meteo-alarma objavio niz upozorenja za celu državu. U utorak je u pojedinim delovima Hrvatske na snazi crveni meteo-alarm, koji upućuje na izuzetno opasne vremenske uslove.

Podsetimo, u petak je pet autobusa sa decom zavejao sneg na putu u hrvatskom Sljemenu prilikom povratka sa skijanja. Tek posle nekoliko sati autobusi sa decom su mogli da krenu dalje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: