Još jedan gaf predsednice Hrvatske

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović govorila je u nedelju na svečanom prijemu povodom 25. godišnjice međunarodnog priznanja Hrvatske.

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.01.2017.

12:42

Još jedan gaf predsednice Hrvatske
Foto: Tanjug, arhiva

Kako je preneo hrvatski portal "Indeks", hrvatska predsednica je pozdravila sve diplomate s kojima je u vreme priznanja Hrvatske sarađivala. Portal navodi da je Kolinda Grabar Kitarović 1992. godine imala 23 godine i bila studentkinja engleskog i španskog jezika na Filozofskom fakultetu.

"Pozdravljam svakog hrvatskog diplomata i diplomatkinju s kojima sam imala čast raditi u to vreme, koji su se toliko zdušno borili za našu samostalnost i nezavisnost. Nisu to bila laka vremena", rekla je hrvatska predsednica. Ali, prema njenoj biografiji, diplomirala je 1993. godine, kad je počela i raditi u Ministarstvu spoljnih poslova.

Ovo je još jedan u nizu gafova hrvatske predsednice u poslednje vreme. Podsetimo, ona je pred predsedničke izbore u SAD izjavila:

"Amerikanci će odlučiti ko će biti naš sledeći predsednik", i potom se ispravila rekavši "ovaj, njihov sledeći predsednik".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: