Nema padavina, ali se ne vidi prst pred okom zbog magle

Na području Srbije padavina nema, pretežno je vedro je i hladno, a iz AMSS upozoravaju vozače na vlažne kolovoze i na mraz zbog kojeg se stvara poledica.

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.01.2017.

07:21

Nema padavina, ali se ne vidi prst pred okom zbog magle
Tanjug

Mokar kolovoz povećava zaustavni put vozila, međutim na mestima gde ima poledice, ukoliko vozači nemaju zimske pneumatike, a brzinu nisu na vreme smanjili, postoji opasnost da izgube kontrolu nad vozilom.

Sumaglice ima u većini krajeva Srbije, dok je magla prisutna u pojedinim delovima Beograda, na severu Šumadije i jugu Banata pri čemu je vidljivost smanjena na 200 do 500 metara, što može biti opasno jer je u tim područjima kolovoz mokar, a temperature niže, pa za volanom treba biti oprezan i voziti na većem odstojanju od vozila ispred.

Prema rečima meterologa, naoblačenje sa slabim snegom sa jugozapada tokom dana proširiće se i na ostale krajeve uz manje povećanje visine snežnog pokrivača.

Na deonicama trasiranim kroz klisure i stenske useke učestali su odroni na đerdapskoj i ibarskoj magistrali dolinom Drine, krozu sićevačku i grdeličku klisuru, a pored odrona iz AMS S upozoravaju vozače i na pojavu ledenica u tunelima Đerdapske magistrale.

Na autoputevima i putevima I i II prioriteta u nižim predelima nema snega na kolovozu, dok su se zadržali zimski uslovi posebno na prilazima zimskim turističkim mestima kao i na putevima II i III prioriteta u planinskim predelima zapadne, južne, jugoistočne i istočne Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

22 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: