Ljajić: Vučić iskreno želi dijalog s Bošnjacima

Premijer Srbije Aleksandar Vučić iskreno želi dijalog s Bošnjacima, izjavio je u intervjuu "Dnevnom avazu" potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 16.01.2017.

09:23

Ljajić: Vučić iskreno želi dijalog s Bošnjacima

Prema njegovim rečima, potrebno je hrabro vođstvo, moraju se napraviti odlučujući iskoraci, čak ne više ka pomirenju, koje je isuviše dalek cilj, već prema iskrenoj normalizaciji odnosa, prenosi Fena.

"Da vidimo šta nam je zajedničko i šta nas spaja", navodi Ljajić.

On je istakao da je Vučić u više navrata isticao opređeljenje za uspostavljanje pune regionalne stabilnosti, da ključ te stabilnosti mogu biti odnosi Bošnjaka i Srba, i da bi se morao iznaći modalitet tog iskrenog dijaloga koji bi vodio ka rešavanju i ključnih političkih problema.

"Ja, svakako, primećujem tu iskrenost kod premijera Vučića da se ide u pravcu istinskog dijaloga, ali primećujem i prepreke i probleme na tom putu. Nije to ni jednostavan niti lak put, iz prostog razloga jer su rane sveže zbog svega što se dešavalo 90-ih u Bosni", kazao je Ljajić, koji je i lider Socijaldemokratske partije Srbije.

S druge strane, postoji različito gledanje na prošlost i perspektivu celog ovog regiona, dodao je on.

"Ukoliko se ne napravi odlučujući iskorak u pravcu stabilnosti regiona, mislim da nama preti, ne sukob, već ekonomska i društvena agonija iz koje ne znam kako bismo se mogli izvući kao region", zaključio je Ljajić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: