"Videli smo kako Priština čuva Srbe"

Ministar rada, zapošljavanja, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin ocenio je da Srbe na Kosovu i Metohiji čuva njihova uporna i hrabra borba za slobodu.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 16.01.2017.

08:21

Tanjug

"Srbe na KiM čuva Beograd, Srbe na KiM čuva rezolucija 1244, Srbe na KiM čuva njihova uporna i hrabra borba za slobodu. Znam da bi Mustafa voleo da se Vučić nije izborio za pravo da štiti Srbe na KiM, umesto da kao nekada Srbe zastupa popustljiva i slaba Vlada. Znam da bi Mustafa i Tači i Haradinaj i Kurti voleli da je Beograd napustio Srbe na KiM ali na njihovu žalost nije i neće", poručio je Vulin u izjavi Tanjugu.

Kako Priština čuva Srbe videli smo kada je sa KiM proterano 250.000 Srba, videli smo u pogromu i spaljenim crkvama 17. marta 2004, videli smo u streljanoj Goraždevackoj deci, u pobijenim žeteocima u Starom grackom, u preko 1.000 pobijenih Srba od 1999, podsetio je Vulin.

Kako Priština čuva Srbe vidimo u kamenovanim Đakovčanima, u opkoljenim metohijskim enklavama i u preko 40.000 imovinskih zahteva koji se namerno ne rešavaju čime se nastavlja pljacka imovine Srba, naveo je Vulin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: