"Revidirenje hrvatske istorije i etiketiranje ne može"

Hrvatska će graditi dobrosusedske odnose, ali neće nikome dopustiti revidiranje hrvatske istorije i etiketiranje, izjavila je Kolinda Grabar Kitarović.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 15.01.2017.

22:08

Foto: GettyImages

Grabar Kitarović je, na koncertu održanom u dvorani "Vatroslav Lisinski" povodom 25. godišnjice međunarodnog priznanja Hrvatske, rekla da veruje da Hrvatska ima sve preduslove da bude prosperitetna država u kojoj će ljudi ne samo ostajati, već se i vraćati.

"Nastavićemo da budemo deo aktivnih predvodnika u donošenju odluka u EU i NATO, gradićemo dobrosusedske odnose, ali nećemo nikome dopustiti da revidira našu istoriju i etiketira državu raznim imenima", istakla je ona, prenela je Hina.

Premijer Andrej Plenković je kazao da je međunarodno priznanje Hrvatske izboreno zahvaljujući državničkoj i vizionarskoj politici Franje Tuđmana, doprinosu hrvatskih veterana, kao i umešnosti hrvatske diplomatije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

13 h

Podeli: