"Kosovska policija spremna da zaustavi srpske zvaničnike"

Policija na Kosovu je spremna da, ukoliko se od nje bude tražilo, zaustavi zvaničnike Vlade Srbije koji su bez dozvole kosovskih vlasti krenuli vozom na Kosovo.

Izvor: Tanjug

Subota, 14.01.2017.

17:49

Zamenik komandira Kosovske policije za region severa Besim Hoti izjavio je za Kosovapress da je policija spremna da zabrani ulazak srpskim zvaničnicima koji za ulazak na Kosovo nemaju potrebne dozvole, prenosi RTK2.

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Skender Hiseni izjavio je da će njegovo ministarstvo, u vezi sa vozom koji je pokrenut na liniji Beograd-Kosovska Mitrovica, "delovati prema zakonu i kosovskom ustavu".

"Uveravam vas da će Ministarstvo unutrašnjih poslova i kosovska policija primeniti zakon u cilju očuvanja ustavnosti i legalnosti", rekao je Hiseni za "Slobodnu Evropu", prenosi RTK na albanskom jeziku.

Navodi se da je Hiseni dodao njegovo ministarstvo i policija prate situaciju.

Voz iz Beograda krenuo je ranije danas ka Kosovskoj Mitrovici po prvi put posle 18 godina.

Na Jarinju je pojačano prisustvo pripadnika kosovske policije koji će kontrolisati voz koji je prvi put nakon 18 godina krenuo iz Beograda za Kosovsku Mitrovicu.

U kosovskoj policiji potvrđeno je da su specijalne jedinice policije za deminiranje tokom dana kontrolisale prugu na severu Kosova nakon što se na društvenim mrežama pojavio snimak kako nepoznate osobe postavljaju eksploziv uz šine na nepoznatoj lokaciji i pretnja da je eksploziv namenjen vozu Beograd-Kosovska Mitrovica.

Pročitajte još:

Tači pozvao Prištinu da hitno zaustavi voz iz Beograda

EU se oglasila povodom zahteva Prištine da se zaustavi voz

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: