Rusi popustili, Amerika stiže na pregovore o Siriji

Rusija se složila da bi SAD trebalo da budu uključene u razgovore o političkoj budućnosti Sirije koji su planirani krajem meseca u prestonici Kazahstana Astani.

Izvor: B92

Petak, 13.01.2017.

22:21

Rusi popustili, Amerika stiže na pregovore o Siriji
Thinkstock

To je izjavio turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu.

"SAD bi definitivno trebalo da budu pozvane i to je ono oko čega smo se složili sa Rusijom", rekao je Čavušoglu novinarima sinoć u Ženevi, posle međunarodne konferencije o Kipru.

Kako je planirano, razgovori u Astani bi trebalo da budu održani 23. januara.

"Neophodno je održati prekid vatre. To je od ključne važnosti za pregovore u Astani", naglasio je Čavušoglu.

Čavušoglu je rekao da bi pozivi na razgovore najverovatnije biti upućeni sledeće nedelje i ponovio da Vašington treba da bude prisutan, prenela je agencija AFP.

"Niko ne može da ignoriše ulogu SAD i to je principijalni stav Turske. Onaj ko može da doprinese treba da bude tamo, ali ne samo da bi se slikao za porodičnu fotografiju. Znate šta mislim", rekao je Čavušoglu novinarima.

On je naglasio da je cilj pregovora da se "postigne poltičko rešenje koje je najbolje rešenje".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: