"Trampov general" na dan sankcija sa ruskim ambasadorom?

Budući savetnik Donalda Trampa za nacionalnu bezbednost je suprotno zakonu razgovarao sa ruskim ambasadorom u Vašingtonu na dan uvođenja sankcija Rusiji.

Izvor: Tanjug

Petak, 13.01.2017.

21:42

Getty Images

Ta saznanja o aktivnostima penzionosanog generala Majkla Flina su za Rojters izneli neimenovani izvori.

Ti razgovori pokrenuli su dalja pitanja o kontaktima Trampovih savetnika i ruskih zvaničcnika u periodu kada su američke obaveštajne službe objavile da se Rusija mešala u predsedničke izbore.

Upravo zbog tih navoda obaveštajnih službi, odlazeći predsednik SAD Barak Obama je 29. decembra naredio proterivanje 35 ruskih diplomata osumnjičih za špijunažu i uveo sankcije dvema ruskim obaveštajnim službama.

Tog dana, Flin je, kako tvrde izvori, imao nekoliko telefonskih razgovora sa ambasadorom Sergejem Kisljakom, ali nije poznato da li su oni pričali o sankcijama.

Prema takozvanom Logan zakonu, iz 18. veka, neovlašćenim građanima zabranjeno je pregovaranje sa zvaničnicima država koje su u sporu sa SAD.

Trampov portparol Šon Spajser je rekao da je tačno da je Flin razgovarao sa ruskim ambasadorom prošlog meseca, ali da su ugovarali telefonski razgovor između Trampa i ruskog predsednika Vladimira Putina.

On je rekao da se razgovor dogodio 28. decembra, a nakon poruka koje je Flin uputio ruskom ambasadoru na Božić, kada je naveo da se raduje "saradnji s njim".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: