Mediji: Haradinaj hapšen u Nemačkoj pa pušten

Bivši vođa OVK Ramuš Haradinaj, pre nego što je uhapšen u Francuskoj, bio je priveden u Nemačkoj, ali je ubrzo pušten, navode prištinski mediji.

Izvor: B92

Petak, 13.01.2017.

17:11

Mediji: Haradinaj hapšen u Nemačkoj pa pušten
Getty Images

Kako je izvor iz te stranke rekao za Indeks onlajn, Haradinaj je pušten posle osam minuta, nakon što su u Nemačkoj verifikovali poternicu, na osnovu koje je potom uhapšen u Francuskoj.

Haradinaj, kojeg su francuske vlasti uhapsile 4. januara, pušten je na slobodu uz kauciju do konačne odluke o zahtevu Srbije za njegovu ekstradiciju.

Srbija je pre tri dana poslala Francuskoj zahtev za izručenje Haradinaja, a juče je prosledila i dopunu zahteva s pratećom dokumentacijom i novim dokazima.

Na današnjoj sednici Vlade Srbije odlučeno je da će Srbija nastaviti sa gonjenjem svih okrivljenih o optuženih za ratne zločine, bez obzira na nacionalnost.

"Srbija i dalje zahteva hitno izručenje Ramuša Haradinaja", rekao je direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić nakon sednice Vlade Srbije, sazvane upravo zbog te teme.

Srbija Haradinaja traži zbog zločina počinjenih nad civilnim stanovništvom 1999. godine, za koje mu se nije sudilo u Hagu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: