Dačić: "Tri opštine istočnog Kosova" - nova provokacija PR

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić najoštrije je osudio najnoviju provokaciju iz Prištine.

Izvor: B92

Petak, 13.01.2017.

16:20

Dačić:
Foto: Tanjug, arhiva

Kako je navedeno, takozvani premijer Kosova Isa Mustafa saopštio je, posle razgovora s delegacijom iz Preševa, Bujanovca i Medveđe, da je primio predstavnike "iz tri opštine Istočnog Kosova".

"To je najotvoreniji dokaz velikoalbanske politike koja predstavlja najveću opasnost za stabilnost u regionu. Zašto sada ćute povodom ovoga svetski i evropski zvaničnici, koji su ovih dana bili prezauzeti brigom za ratnog zločinca Haradinaja? Da li bi ćutali i kada bi neko iz Beograda rekao za Banjaluku da je zapadna Srbija?", rekao je Dačić.

Srbija ulaže velike napore da se sačuva mir i stabilnost u regionu, ali "licemerje i dvostruke standarde Srbija više trpeti ne može i neće", istakao je on, navodi se u saopštenju MSP.

Prištinski mediji preneli su juče saopštenje kancelarije za medije Ise Mustafe u kojem se navodi da se Mustafa sastao sa "predstavnicima opština na istoku Kosova - Preševo, Medveđa i Bujanovac".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: