Budući šef Pentagona: Putin želi da razbije NATO

Predsednik Rusije "pokušava da razbije" NATO, rekao je u Senatu Kongresa SAD Džejms Matis, bivši general koga je Donald Tramp predložio za ministra odbrane.

Izvor: B92

Četvrtak, 12.01.2017.

19:22

Budući šef Pentagona: Putin želi da razbije NATO
Foto: GettyImages

Budući šef Pentagona, koji treba da dobije podršku Senata, rekao je i da Kina "uništava poverenje" u odnosima sa svojim susedima.

Matis se založio za čvrst stav prema Rusiji da bi smirio zabrinutost pojedinih republikanaca koji strahuju da bi novi američki predsednik mogao biti blagonaklon prema Putinu.

Bivši general je rekao da podržava Trampovu volju da obnovi dijalog s Rusijom, ali je ukazao da je Rusija "sama izabrala da bude strateški rival SAD".

"SAD treba da budu u stanju da se suprotstave Rusiji ako to bude bilo potrebno i da brane svoje interese ako su ugroženi", rekao je Matis.

Budući ministar je podržao obaveštajne agencije u čije nalaze o mešanju Rusije u izbore u SAD Tramp sumnja.

"Tokom svoje vojne službe imao sam tesnu saradnju s tim agencijama, i imam veoma mnogo poverenja u njih", dodao je Matis.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: