"Kvar će biti saniran tokom noći, grejanje u centru od 8h"

Kvar na toplovodu u Ulici cara Dušana, zbog kojeg je centar Beograda ostao bez grejanja biće saniran tokom noći, navodi ministar energetike Aleksandar Antić.

Izvor: Tanjug

Sreda, 11.01.2017.

22:16

Foto: Thinkstock

Antić je dodao da bi domaćinstva do osam časova ujutru trebalo ponovo da dobiju grejanje.

On je, nakon obilaska radova na sanaciji kvara zajedno sa gradonačelnikom Sinišom Malim i predsednikom Skupštine grada Nikolom Nikodijevićem, rekao novinarima da je obezbeđeno dovoljno električne energije za taj deo grada i da nema govora o nestanku struje zbog povećane potrošnje nakon pucanja toplovodne cevi oko 16 sati.

"Mi smo dali zadatak direktoru toplana da domaćinstva u centru dobiju grejanje sutra do osam ujutru. Znam da je vrlo napeto, ali verujem da će se sa tim izboriti", rekao je Antić.

Prema njegovim rečima, ovo jedna od situacija na koje ne može da se utiče i koje se dešavaju mimo naše kontrole.

"Ovo je splet nesretnih okolnosti. Pukla je cev ispod zemlje, a koja je stara svega šest godina. Dakle, nije reč o opremi staroj decenijama, ali to je deo našeg života i posla, a naše je da se borimo i rešimo probleme", rekao je Antić.

Gradonačelnik Beograda je rekao da je ovo najveći kvar u gradu od početka grejne sezone, koji se desio oko 16 sati, ali da su ekipe uveliko na terenu i da će raditi celu noć dok se kvar ne otkloni.

Mali je istakao da zbog kvara nije zaustavljen saobraćaj u tom delu grada, koji nesmetano funkcioniše.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: