Nikodijević: Ne mogu pahulje u letu da se hvataju

Predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević kaže da je situacija sa saobraćajem kakva je bila u prestonici jutros uobičajena kada sneg pada 20h neprekidno.

Izvor: B92

Sreda, 11.01.2017.

12:32

Nikodijević: Ne mogu pahulje u letu da se hvataju
Foto: Tanjug

"Iste probleme imaju i drugi veliki, bogatiji gradovi, imaju ih i Njujork i Berlin, imamo ih i mi. Još niko nije smislio sistem da hvata pahulje u letu", rekao je Nikodijević.

Kako je rekao, važno je da na kolovozu nema poledice, a zastoji nastaju zbog bljuzgavice koja se stvara usled stalnih padavina.

"Čim padavine stanu, očistićemo bljuzgavicu i saobraćaj će biti normalizovan", rekao je on.

Sve toplane rade normalno, dodao je Nikodijević, ali je naveo da ima problema sa pucanjem vodovodnih cevi, koje rešavaju ekipe "Vodovoda".

"Ove godine sledi zamena 70 kilometara cevi u gradu. Da je neko svake godine ulagao u obnovu 70 km infrastrukture, danas ne bismo imali taj problem. Mi od njega ne bežimo, već očekujemo da ga rešimo", zaključio je Nikodijević.

Saobraćaj u Beogradu je zbog snega bio veoma otežan tokom jutarnjeg špica, a gradonačelnik Siniša Mali je rekao da će do večeri, nakon što prestanu padavine, sve ulice biti raščišćene.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

81 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: