Škole nema ni u Blacu, Babušnici, Dimitrovgradu

Nastava u školama na području Nišavskog okruga počela je jutros na vreme, dok u školske klupe nisu seli učenici u opštinama Blace, Babušnica i Dimitrovgrad.

Izvor: B92

Sreda, 11.01.2017.

12:48

Škole nema ni u Blacu, Babušnici, Dimitrovgradu
Foto: Thinkstock

To je izjavio rukovdilac Školske uprave u Nišu Dragan Gejo.

"U tim opštinama na snazi je vanredna situacija. Opština Blace danas bi trebalo da je ukine, a u tom slučaju nastava bi sutra počela", rekao je Gejo za agenciju Beta.

On je kazao da se u najvećem broju škola u Nišu nastava odvija bez skraćenja časova, jer su školski objekti priključeni na centralno grejanje i učionice su tople.

"Časovi su skraćeni u školama u kojima ima problema sa grejanjem. To je sučaj sa školom u Trupalu", rekao je Gejo.

On je rekao da su ankete urađene sa roditeljima učenika pokazale da je 10 do 25 odsto učenika obolelo od virusa sličnih gripu, što nije veliki broj.

"U školi 'Hristo Botev' u Dimitrovgradu obolelo je 60 odsto učenika i to jeste veliki broj", kazao je Gejo.

Prema njegovim rečima od produžetka raspusta se odustalo jer bi propušteni časovi trebalo da se nadoknađuju u drugom polugođu, a tada su učenici i nastavnici zauzeti takmičenjima i drugim školskim obavezama.

Osnovci i srednjoškolci se posle produženog raspusta vraćaju u školu, a školske uprave u saradnji sa lokalnim samoupravama mogu da donesu i drugačiju odluku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: