Okršaj Samante Pauel i Vitalija Čurkina u SB UN

Ambasadorka SAD u UN Samanta Pauel optužila je Rusiju u Savetu bezbednosti UN za invaziju i pripajanje delova Ukrajine i "nemilosrdne vojne napade" u Siriji.

Izvor: B92

Utorak, 10.01.2017.

22:34

Okršaj Samante Pauel i Vitalija Čurkina u SB UN
Foto: GettyImages

Ruski ambasador u UN Vitalij Čurkin odgovorio je na njene napade, navodeći da SAD traže "žrtvenog jarca" za svoje neuspehe u Siriji, Libiji i Iraku.

Okršaj ruskog i američkog ambasadora dogodio se tokom zasedanja Saveta bezbednosti na kome je novi generalni sekretar UN Antonio Guteres pozvao na sprečavanje sukoba u svetu.

Kako navodi agencija AP, okršaj između Pauelove i Čurkina odražava duboke podele u najmoćnijem telu UN i pokazuje s kakvim teškoćama se suočava novi generalni sekretar.

Oštra retorika takođe pokazuje beznadežno stanje u rusko-američkim odnosima koji se nalaze na najnižem nivou od Hladnog rata, navodi AP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: