NATO podržava Izetbegovićeve namere u vezi s Danom Srpske

Komandantkinja Štaba NATO u BiH Žizel Vilc pretpostavlja da će Ministarstvo odbrane BiH istražiti učestvovanje pripadnika OS BIH u obeležavanju Dana RS.

Izvor: Beta

Utorak, 10.01.2017.

07:25

NATO podržava Izetbegovićeve namere u vezi s Danom Srpske
Thinkstock

Konstatujući da je upoznata da su pripadnici Oružanih snaga BiH prisustvovali aktivnostima u Banjaluci u raznim svojstvima, Vilc je izrazila očekivanje da će Ministarstvo odbrane i Oružane snage BiH adekvatno odgovoriti na ishod istrage o tom slučaju, preneli su sarajevski mediji.

Ministarstvo odbrane BiH ranije je saopštilo da će ustanoviti pod kojim okolnostima i kako je kroz lanac komandovanja i ostale funkcionalne nadležnosti došlo do učešća i postrojavanja pripadnika OS BiH na obeležavanju 9. januara, Dana RS u Banjaluci, i da će o tome izvestiti Predsedništvo BiH.

Član Predsedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović je najavio da će zatražiti da se utvrde sve činjenice u vezi s angažmanom pripadnika Oružanih snaga BiH u okviru obeležavanja Dana RS.

Treći pešadijski Republika Srpska puk juče i danas postrojen je u Banjaluci i predao je raport predsedavajućem Predsedništva BiH Mladenu Ivaniću.

Pripadnici Oružanih snaga BiH danas su, po naredbi Ivanića, ostali na Trgu Krajine u Banjaluci, ali nisu učestvovali u parade povodom Dana republike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: