DS odlučila: Podrška Saši Jankoviću

Predsedništvo Demokratske stranke odlučilo je na sednici da podrži kandidaturu zaštitnika građana Saše Jankovića za predsednika Srbije.

Izvor: B92

Utorak, 10.01.2017.

14:51

DS odlučila: Podrška Saši Jankoviću

Prema rečima predsednika DS Dragana Šutanovca, Saša Janković je "personifikacija vrednosti za koje se zalaže DS".

"Vođeni interesima građana, ubeđeni smo da je on najbolji kandidat i da će pobediti", rekao je Šutanovac i dodao da je odluka doneta jednoglasno, na njegov predlog.

Šutanovac je dodao da je ovo momenat kada u Srbiji treba da se uspostavi "sila prava, a ne pravo sile", Šutanovac je dodao i da je odluka doneta jednoglasno, na njegov predlog.

"Saša Janković je pokazao da se zalaže za zaštitu ljudskih i manjinskih prava, prava radnika, da se zalaže za poštovanje institucija sistema. U donošenju odluke o podršci nismo kalkulisali, ona je utemeljena u onome što je Janković radio u prošlom vremenu", kazao je lider DS-a.

Upitan da li je Demokratska stranka uslovila tu podršku, Šutanovac je kazao da je jedini uslov da Janković "poštuje vrednosti za koje se zalažemo".

"Imamo čvrst i jasan dogovor da poštuje te vrednosti", kazao je Šutanovac.

On je dodao da je u samoj DS bilo mišljenja da stranka treba da ima svog kandidata na predsedničkim izborima, ali da se u konačnoj odluci Predsedništvo prvenstveno rukovodilo interesima građana, a ne stranke.

"Razgovarali smo više puta sa predstavnicima Pokreta Dosta je bilo o podršci Jankoviću, ali će o tome govoriti oni sami. Nastavićemo razgovore s drugim partijama i pojedincima koji još nisu podržali kandidaturu Saše Jankovića", rekao je Šutanovac.

Predsednik DS je dodao da se ta stranka sprema za vanredne parlamentarne izbore, ali je i ocenio da je "teško" da će do njih doći na proleće.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: