"Verujem da bi Vučić bio u Banjaluci da nije u Indiji"

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović veruje da bi premijer Aleksandar Vučić prisustvovao proslavi Dana Republike Srpske, da nije u poseti Indiji.

Izvor: B92

Utorak, 10.01.2017.

09:25

Tanjug

"Premijer je poslao čestitku, verujem da bi i on bio tamo, ali je u poseti Indiji. On je otišao tamo da pregovara da li će nam doneti neku fabriku. Srbija snažno podržava Republiku Srpsku, to ne samo da je naša obaveza po Dejtonskom sporazumu, to je nešto što želimo, što osećamo. Posle 25 godina narod tamo ima pravo da obeležava svoje praznike, da se raduje", rekao je Stefanović za televiziju Pink.

On je dodao da je vlada zabrinuta jer se stvara "veštačka tenzija" i "pokušava se da se naudi Republici Srpskoj".

"Narod želi Republiku Srpsku, želi da živi u njoj, ne želi mržnju bilo kome", rekao je Stefanović i dodao da svi koji su se juče na proslavi u Banjaluci obraćali govorili samo da niko ne mrzi drugoga, već da Republika Srpska treba da opstane.

Stefanović je rekao i da je Vlada Srbije povukla uredbu o angažovanju pomoćne policije da bi građani Srbije videli da "nije bilo nikakve opasnosti po njih".

On je dodao da bi za pomoćni policajci mogli da budu penzionisani policajci i da o "nije mogao biti bilo ko s ulice", kao i da bi za pomoćne policajce bio objavljen konkurs.

"Od 2005. postoji zakon i nije angažovan nijedan jedini pomoćni policajac", rekao je Stefanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: