"Dobili smo dojavu da je zavejana beba, bilo je strašno"

Vatrogasac-spasilac Miodrag Rajković kaže za B92.net da je situacija koju je zatekao na auto-putu Beograd – Niš bila jedna od najtežih u njegovoj karijeri.

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.01.2017.

14:36

Pripadnik spasilačke jedinice, čija fotografija sa zaleđenim trepavicama je postala simbol stravičnih snežnih neprilika u Srbiji poslednjih dana, još jednom je ponovio da se ne oseća kao heroj, već kao vatrogasac-spasilac koji radi svoj posao.

“Bilo je strašno, vidljivost je bila možda na metar, metar i po... Mećava, sneg, vetar, dosta je bilo i hladno... Dobili smo dojavu da je na autoputu u zavejanom automobilu jedna beba, to nam je bio prioritet, išli smo od vozila do vozila, kucali na prozore i pitali ljude kakva im pomoć treba“, kaže Rajković.

Dodaje i da je u zavejanim vozilima bilo starijih žena i dece.

“Prvo smo morali da evakuišemo njih, pa sve ostale. Samo smo radili i radili, ništa drugo nismo mogli, lopatama smo morali da razgrnemo sneg, izvlačili smo vozila sa našim kvadom i sve što smo izvukli nastavljalo je put dalje, ukupno od 30 do 50 vozila, a kolona je bila ogromna“, naveo je Rajković.

Vatrogasac-spasilac čija priča je obišla Srbiju ističe da ovakav slučaj nije imao u svojoj karijeri, što se tiče intervencija na snegu, ali dodaje i da mu je najteže kada se prijavi saobraćajna nesreća.

“To mi zovemo tehnička intervencija i tada bukvalno sve zavisi od nas“, kaže Rajković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: