Drobnjak: Nije strašno nevreme, nego vozači ne slušaju

Saobraćaj u Srbiji je normalizovan, a danas i sutra bi trebalo da bude raščišćeno i 13 regionalnih puteva koji su ugroženi, kaže direktor Puteva Zoran Drobnjak.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 09.01.2017.

11:47

Drobnjak: Nije strašno nevreme, nego vozači ne slušaju
Foto: Tanjug

"Putari su svi na terenu, sve službe rade, u pitanju je oko 400 kamiona, 2.000 radnika i 330 mašina”, rekao je Drobnjak novinarima u Vladi Srbije.

On kaže da su putari iskusni i da dobro obavljaju svoj posao.

“Ovo nevreme nije tako strašno, biće snega od pet do 10 centimentara. Prioriteti su poznati, sve je očišćeno. Osim na prioritetu tri, 13 pravca, a to su bivši regionalni putevi koji su neprohodni. Ali putari će danas i sutra to da očiste i biće normalizovan saobraćaj”, naveo je Drobnjak.

On je naglasio da je najveći problem to što vozači ne slušaju i ne voze po propisima.

“Imamo dobru saradnju sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, sa saobraćajnom policijom, vojskom i drugim službama, ali su vozači problem”" naveo je Drobnjak.

Kako je rekao, čim nema policije vozači kamiona pretiču, a posebno je opasno kada preteknu kamion koji čisti sneg, pa proklizaju i naprave problem.

“Imali smo primer u subotu kod Pojata, gde je bilo parkirano oko dva kilometra kamiona. Oni su bili u dve kolone, jedan po jedan krene, uđe u preticajnu traku, pa stane i zaustavi celu kolonu”, naglasio je Drobnjak.

On kaže da Putevi Srbije pomažu lokalnim samoupravama koje zimi uvek imaju ugrožene deonice, na primer Sjenica, Tutin, Čestobrodica…

“Apelujemo na učesnike u saobraćaju da obavezno koriste zimsku opremu. Uvek kada počinje zimska služba menjamo vertikalnu signalizaciju i stavljamo druga ograničenja brzine”, naveo je Drobnjak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: