Koji putevi su zavejani, a kuda može da se prođe

Uprkos lošim vremenskim uslovima situacija u drumskom, železničkom, vazdušnom i vodnom saobraćaju je pod kontrolom, saopštilo je nadležno Ministarstvo.

Izvor: B92

Nedelja, 08.01.2017.

18:21

Koji putevi su zavejani, a kuda može da se prođe
Thinkstock

Javna preduzeća i nadležne službe iz resora Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture konstantno su na terenu i rade na raščišćavanju snega i leda koji ometaju bezbedno odvijanje saobraćaja.

Prema informacijama JP “Putevi Srbije” trenutno su neprohodni putni pravci Šabac-Volujac-Zavlaka-Banja Badanja-Krupanj-Gračanica, zatim Pričević-Pecka, Donji Milanovac - Majdanpek - Debeli Lug - Jasikovo – Žagubica, takođe i Jasikovo -Vlaole – Krivelj do veze sa državnim putem ka Boru.

Neprohodni su i pravci Novi Glog - Donji Stajevac, Gajtan – Negosavlje, Trgovište - Donji Stajevac - Radovnica – Bosilegrad, zatim od Trgovišta do graničnog prelaza Kalovo ka Makedoniji. Vozila ne mogu da prođu ni pravcima Odvraćenica - Preko Brdo, Strojkovce - Vučje - Vladičin Han, zatim Žitorađa - Dikava- Mačkatica i Lepenica - Urmanica - Gradnja – Vlase.

Na deonicama Novi Pazar (Adrani)-Kraljevo-Raška-Novi Pazar-Ribariće-granični prelaz Mehov Krš, zatim Jošanička Banja – Kopaonik i Novi Pazar (Mlanča) - Studenica – Ušće ima odrona, zbog čega je neophodno striktno poštovanje saobraćajne signalizacije, prilagođavanje brzine uslovima na putu i maksimalan oprez u vožnji.

Ministarstvo je, zbog leda i jakih udara vetra, danas u 14 sati proglasilo obustavu plovidbe na Dunavu, od Bezdana do Prahova za sva plovila, odnosno za teretne i putničke brodove i čamce.

U 17 sati je proglašena obustava plovidbe i na Savi, za sva plovila, osim brodova angažovanih za vanredne situacije i spašavanja.

Na Tisi, na kanalu Dunav - Tisa – Dunav, saobraćaj je obustavljen pre dva dana i ta odluka je još na snazi. Obustava plovidbe biće na snazi dok se ne stvore uslovi za nesmetanu i bezbednu plovidbu.

Kada je reč o železničkom saobraćaju, u noći između 7. i 8. januara došlo je prsnuća šina zbog niskih temperatura na nekoliko železničkih pravaca koji su u međuvremenu sanirani i železnička infrastruktura je potpuno funkcionalna.

Vazdušni saobraćaj na beogradskom i niškom aerodromu se odvija normalno bez obzira na niske temperature, jer je na vreme obezbeđena potrebna oprema. Na Badnje veče na niškom aerodromu je bilo zastoja zbog izuzetno jakog vetra koji je nosio sneg, ali je situacija stabilizovana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: