Vanredno u Tutinu, 70 km vodovoda zamrznuto

Predsednik opštine Tutin Šemsudin Kučević izjavio je za Tanjug da je na sednici Štaba za vanredne situacije proglašena vanredna situaciju u opštini Tutin.

Izvor: B92

Nedelja, 08.01.2017.

15:25

Vanredno u Tutinu, 70 km vodovoda zamrznuto
Tanjug

"Stavili smo akcenat na Peštersku visoravan gde smo, posle nekoliko dana niskih temperatura i ispod minus 30 stepeni, bili primorani na ovo zbog teške situacije, a posebno zbog problema vodosnabdevanja, jer je kompletan vodovod na Pešterskoj visoravni u dužini od 70 kilomertara zamrznut", naveo je Kučević.

On je dodao da su vlasti Tutina danas dobile izveštaj o stanju na putevima, izveštaj veterinarskog inspektora i konstatovale otežanu situaciju kada je u pitanju transport bolesnika.

"Glavni pravci su uglavnom rešeni, očišćeni, ali je problem jednog velikog broja pristupnih puteva. Mi smo zatražili podršku i pomoć ljudi koji imaju cisterne za vodosnabdevanje u ovim niskim temperaturama jer ove niske temperature nisu za ove niske temperature jer se voda zamrzava do krajnih korisnika pre svega za građanstvo i stoku", naveo je Kučević,

On je uputio apel ljudima koji imaju cisterne za niske tempertature, velike bačve za vodu i agregate, kako bi pružili kao podršku opštinskim vlastima i dodao da je to veoma važno u ovom trerenutku.

Pročitajte još:

- Crveni alarm za celu Srbiju: Ledeni dani do srede, i -25°C

- Srbi povratnici danima zavejani kod Peći bez vode i struje

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: