Očistite sneg, kazne za nečišćenje od 5.000 do 50.000 RSD

Komunalna policija Niša pozvala je sve vlasnike domaćinstava i odgovorna lica u preduzećima da očiste sneg sa trotoara, prilaznih staza i internih saobraćajnica

Izvor: B92

Nedelja, 08.01.2017.

11:14

Očistite sneg, kazne za nečišćenje od 5.000 do 50.000 RSD
Foto: Tanjug

Sneg treba očistiti najkasnije do sutra, 9. januara u 10 h, navodi komunalna policija u tom gradu.

"Svim licima koja ne postupe u skladu sa izdatim upozorenjem i postupe suprotno odredbama Odluke o komunalnom redu biće izrečen prekršajni nalog", navodi se u saopštenju niške Komunalne policije.

U saopštenju se navodi da je novčana kazna od 50.000 dinara propisana za pravna lica, kazna za preduzetnike iznosi 10.000 dinara, a kazna od 5.000 dinara propisana je za fizička lica.

Iz Komunalne policije su upozorili građane da prilikom čišćenja snega ne zatrpavaju slivnike.

Građani su takođe upozoreni da sneg ne odlažu na trotoar ukoliko je on uži od metra i po, već da ga ostavljaju na ivičnjak kolovoza, ali tako da ne ometaju saobraćaj.

Pročitajte još:

- Crveni alarm za celu Srbiju: Ledeni dani do srede, i -25°C

- AMSS upozorava: Bačena so nema puni efekat, gužve na granici

- Vanredna situacija proglašena je u opštinama Sjenica, Medveđa, Aleksinac i Blace, a pripadnici Sektora za vanredne situacije evakuisali su više od 113 ljudi. Opširnije u posebnoj vesti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: