"Kao da je izgubio um, govorio je da ga kontroliše CIA"

Esteban Santjago, koji je ubio pet osoba na aerodromu u Fort Loderdejlu je imao psihičkih problema, pišu svetski mediji.

Izvor: B92

Subota, 07.01.2017.

21:51

Tanjug

“Otprilike pre mesec dana smo primetili da izgleda kao da je izgubio um. Rekao je da vidi stvari. Kad se vratio iz Iraka nije se osećao dobro. Vratio se kao potpuno drugačija osoba“, rekao je jedan član njegove porodice.

Vlasti su bile upoznate sa Santjagovim mentalnim problemima, u novembru prošle godine je otišao u jednu kancelariju FBI i rekao da njegov um kontrolišu CIA i drugi elementi američke vlade.

Prema nekim izveštajima, Santjago je rekao agentima FBI da ga vlada primorava da gleda snimke Islamske države, dok postoje navodi i da se on žalio kako je bio primoran da se bori u redovima džihadističke organizacije.

Nakon toga, agenti su pozvali pripadnike policije koji su 26-godišnjaka odveli u psihijatrijsku ustanovu, gde je dobio određenu terapiju, kako je rekla njegova devojka prilikom jednog poziva Santjagovoj porodici u Portoriku.

U subotu je Santjago doleteo u Fort Loderdejl oko podneva po lokalnom vremenu, potom je preuzeo prtljag, uzeo pušku, otišao u toalet, posle čega je uleteo u prostor za preuzimanje prtljaga i počeo da puca, da bi potom sačekao policiju koja ga je uhapsila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: