Tramp pred prvim kiksom: "Obamaker" ostaje na snazi?

Američki republikanski senator Rand Pol rekao je da Donald Tramp "u potpunosti podržava" ukidanje zdravstvenog zakona Baraka Obame - "Obamaker".

Izvor: Beta

Subota, 07.01.2017.

16:57

Tramp pred prvim kiksom:
Getty Images

Ipak, naveo je da će Tramp ostati pri tom stavu samo kada se nađe održiva zamena za taj zakon.

Republikanske vođe u američkom Kongresu čija oba doma koji kontrolišu republikanci, spremaju se da narednih nedelja glasaju o ukidanju tog zakona, ali sada očekuju da će više meseci ili čak nekoliko godina biti potrebno dok se nađe zamena za taj propis.

Neki republikanci su otvoreno izrazili rezerve prema povlačenju Obaminog zakona, bez prethodno pripremljenog zakona koji bi ga zamenio.

Rand Pol, Senator iz Kentakija koji je bio među konkurentima za predsedničku nominaciju Republikanske stranke, napisao je juče na Tviteru da je razgovarao s Trampom i da je budući predsednik rekao da "u potpunosti podržava moj plan da se zameni Obamaker istog dana kada se taj zakon ukine. Vreme za delovanje je sad".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: