Hrišćani i muslimani zajedno pevaju "Tiha noć" /VIDEO

Na društvenim mrežama i u pojedinim medijima objavljen je snimak iz crkve u Bejrutu u Libanu koji je obišao svet.

Izvor: B92

Subota, 07.01.2017.

15:34

Hrišćani i muslimani zajedno pevaju
Foto: Screenshot

Na dirljivom snimku prikazano je kako hor od 40 muslimanskih devojčica zajedno sa poznatom libanskom pevačicom Aber Nahme u prazničnoj atmosferi izvodi pesmu “Tiha noć“.

Mediji su preneli da se tokom božićne liturgije u Crkvi Svetog Ilije u u Bejrutu “dogodilo se nešto predivno” i da je “hor muslimanskih devojaka ušetao je i pred zatečenim vernicima zapevao pesmu ‘Tiha noć’”.

Nije bilo baš tako kako mediji pišu, ali događaj jeste primer ljudskog zajedništva u prazničnom periodu.

Objavljeni snimak je iz 19. decembra. Hor je deo Imam Sadr fondacije i učestvovao je na festivalu tokom kojeg je u Bejrutu organizovano 23 besplatna koncerta od 1. decembra, piše “Independent”.

Aber Nahme je rođena 1980. godine, peva libansku tradicionalnu muziku, kao i duhovnu muziku grčko-vizantijske tradicije i tradicije sirijskih pravoslavaca.

Iako nije reč o “božićnom čudu”, jeste o lepoj sceni koja u ovom periodu šalje mnogo jaču poruku od mnogih paušalnih izjava koje slušamo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: