Ledeni dani do srede, ponegde i -25 stepeni

U Srbiji će do srede biti veoma hladno, nastavljaju se ledeni dani sa jutarnjom temperaturom od -18 do -10, dok će u planinskim predelima biti i do -25 stepeni.

Izvor: B92

Subota, 07.01.2017.

13:08

Ledeni dani do srede, ponegde i -25 stepeni
Foto: GettyImages

Najviša dnevna od -12 do -5 stepeni. Sutra će na severu i zapadu zemlje biti pretežno sunčano, u ostalim krajevima umereno i potpuno oblačno, na istoku i jugoistoku ponegde provejavanje slabog snega.

Vetar slab i umeren, severozapadni, na istoku i u planinskim predelima jak. Jutarnja temperatura od -18 do -13 stepeni, u planinskim predelima oko -25C, a najviša dnevna od -12 do -7 stepeni, saopštio je Republički hidrometerološki zavod.

Uveče i u toku noći postepeno naoblačenje sa istoka, mestimično sa slabim snegom, uglavnom u brdsko-planinskim predelima.

U Beogradu će tokom većeg dela dana biti pretežno sunčano i veoma hladno uz slab i umeren severozapadni vetar. Jutarnja temperatura od -16 do -13C, najviša dnevna oko -7 stepeni. Uveče postepeno naoblačenje, a u toku noći u pojedinim delovima grada slab sneg.

Prema prognozi za narednih nedelju dana u ponedeljak će biti oblačno, mestimično sa slabim snegom. Do četvrtka u većini krajeva suvo, samo se u utorak i sredu na jugoistoku i istoku ocekuje provejavanje slabog snega. Od petka oblačno, mestimično sa snegom.

Do srede veoma hladno (ledeni dani), u jutarnjim satima sa umerenim i jakim mrazem, zatim postepeni porast temperature.

Biometeorološka prongoza, za nedelju, 8. januar:

Osobama sa srčanim i cerebrovaskularnim tegobama se i dalje savetuje izvesna opreznost. Moguće meteoropatske reakcije su pospanost, nervoza i glavobolja.
Učesnicima u saobraćaju se preporučuje dodatan oprez.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: