Saobraćaj se normalizuje, nema ugroženih građana

Zbog loših vremenskih prilika i dalje na snazi obustava saobraćaja za autobuse, kamione sa prikolicom i šlepere na nekoliko mesta u Srbiji, navode iz AMSS.

Izvor: Beta

Subota, 07.01.2017.

08:13

Saobraćaj se normalizuje, nema ugroženih građana
Foto: Tanjug

AMSS je upozorio vozače da ih na području Dimitrovgrada, Niša, Leskovca, Kuršumlije i Vranja očekuju pravi zimski uslovi vožnje, zbog jakog vetra, smanjene vidljivosti zbog mećave i snežnih nanosa.

Ukinuta je obustava saobraćaja za kamione na auto-putu od Niša ka Leskovcu, tako da nema više zastoja, izjavila je ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović.

Navodeći da se saobraćaj polako normalizuje, Mihajlović kaže da ne očekuje probleme, kakvih je bilo u petak u toku dana i noćas.

"Svakako uz stalnu brigu i opreznost svih, i 'Puteva' i policije pratićemo dalja dešavanja", rekla je ministarka i dodala da je sada saobraćaj otvoren i za kamione i za putnička vozila od Beograda do Niša i od Niša do Leskovca.

Kako se navodi u saopštenju AMSS, prohodni su svi planinski prevoji poput Čestobrodice, Popadije, i Tresibabe.

Kolona je duga nekoliko kilometara na delu auto-puta kod skretanja za Kruševac, kao i kod skretanja za Aleksinac, gde je stvorena kolona samo u zaustavnoj traci.

Zbog vlažnih kolovoza i niskih temperatura vozačima se savetuje oprez u vožnji zbog moguće poledice.

Većih količina snežnih padavina bilo je i na području Bačke, Velikog Gradišta, Valjeva, Loznice, Zlatibora, Kruševca i Kopaonika gde se vozačima savetuje oprez zbog otežanih uslova vožnje.

Na graničnim prelazima zadržavanja su do 20 minuta, ali se u slučaju većih gužvi savetuje korišćenje manjih prelaza.

Auto-moto savez Srbije pozvao je vozače da bez preke potrebe ne kreću na put, a da ako baš moraju, to čine u najtoplijem delu dana i da obavezno koriste zimsku opremu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: