Ko je napadač sa Floride - imao vojnu legitimaciju?

Naoružani napadač, koji je otvorio vatru na aerodrom Fort Loderdejl na Floridi usmrtivši pet osoba, identifikovan je kao Esteban Santjago.

Izvor: Tanjug

Petak, 06.01.2017.

23:49

Ko je napadač sa Floride - imao vojnu legitimaciju?
Foto: Gettyimages

On je imao američku vojnu legitimaciju, rekao je portparol senatora Floride Bila Nelsona.

Portparol, koji je razgovarao sa zvaničnicima Uprave za saobraćajnu bezbednost, rekao je da je napadač imao 26 godina, navodi Rojters.

Policija, međutim, nije mogla da potvrdi Nelsonove navode, preneo je BBC.

ABC Njuz je preneo, pozivajući se na odeljenje za krivičnu istragu vojske, da je osoba pod imenom Estaban Santjago "časno otpuštena" iz Armije nacionalne garde prošle godine.

Napadač, koji je nosio majicu filmskog serijala "Ratovi zvezda", ništa nije govorio dok je pucao, rekli su svedoci za MSNBC.

Komersar okruga Brovard Čip La Marka naveo je na svom nalogu na Fejsbuku da je napadač stigao na let iz Kanade sa pištoljem u prtljagu.

"Preuzeo je svoju torbu i izvukao pištolj iz prtljaga i otišao u toalet da ga napuni", naveo je La Marka dodajući da je napadač izašao iz toaleta i počeo da puca na putnike koji su preuzimali prtljag.

Šerif okruga Baunti Skot Izrael rekao je novinarima na aerodromu, gde je avionski saobraćaj obustavljen, da napadač nije povređen jer policija nije ispalila nijedan metak.

On je dodao da je prerano odrediti motiv.

"U ovom trenutku deluje kao da je delovao sam", naveo je Izrael.

Usamljeni napadač otvorio je danas vatru na međunarodnom aerodromu Fort Loderdejl na Floridi i ubio najmanje pet osoba, pre nego što je odveden u pritvor, preneo je ranije Rojters pozivajući se na zvaničnike i svedoke.

"Pet osoba je ubijeno, a osam ranjeno u incidentu", saopštila je kancelarija lokalnog šerifa.

MSNBC je preneo, pozivajući se na svedoke, da izgleda da je napadač muškarac u 20-im godinama, koji je nosio majicu "Ratova zvezda", a kojeg je policija upucala kada je pokušao da se ponovo ukrca.

Očevidac Džon Šliker opisao je napadača kao "vitkog muškarca", koji je direktno pucao na putnike dok su čekali prtljag.

Kancelarija guvernera Rika Skota potvrdila je da je došlo do pucnjave, ali je istakla da zvaničnici nisu utvrdili broj žrtvava, ni povređenih, kao ni motiv napada.

Do pucnjave je došlo ne mestu gde se preuzima prtljag na terminalu 2, naveo je aerodrom na svom nalogu na Tviteru.

Sve usluge aerodroma su privremeno obustavljene, saopštio je aerodrom.

Bivši portparol Bele Kuće Ari Flajšer naveo je na svom nalogu na Tviteru da je došlo do pucnjave i da svi trče, preneo je AP.

"Sada sve izgleda mirno, ali policija nikoga ne pušta da izađe sa aerodroma, barem ne u oblasti gde sam ja", naveo je on.

Novoizrabreni predsednik SAD Donald Tramp poručio je na svom nalogu na Tviteru da posmatra "užasnu situaciju i Floridi" i da je razgovarao sa guvernerom te američke savezne države.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: