Tramp ponovo "krši obećanje", hoće da Kongres plati zid

Donald Tramp izgleda da je prekršio još jedno obećanje dato u kampanji, pa je tako odlučio da od Kongresa zatraži da plati zid na granici s Meksikom.

Izvor: B92

Petak, 06.01.2017.

18:00

Tramp ponovo
Foto: Gettyimages

Kako je prvobitno govorio, Meksiko će biti taj koji će platiti izgradnju zida koji bi trebalo da spreči ilegalne imigrante da ulaze u SAD, ali Trampov tranzicioni tim to sad traži od Kongresa, piše CNN.

U toku predizborne kampanje, Tramp je u nekoliko navrata rekao da će to uraditi Meksiko, iako su meksički zvaničnici više puta ponovili da do toga neće doći.

Tramp je potvrdio vest u vezi sa Kongresom, ali je na Tviteru napisao da će Meksiko to refundirati.

U toku kampanje Tramp se sastao s predsednikom Meksika Enrikeom Penom Nijeteom, a Meksikanac je, kako je rekao, odmah stavio do znanja da ta zemlja neće dati novac.

Cena zida, koji bi mogao da bude izgrađen na granici sa Meksikom, iznosila bi milijarde dolara, a plan ko bi to mogao da finansira ne postoji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: