Crvena poternica Interpola za dvojicom Srba zbog CG / FOTO

Na zahtev crnogorskog pravosuđa Interpol je raspisao crvene međunarodne poternice za dvojicom ruskih i dvojicom srpskih državljana.

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 05.01.2017.

10:17

Crvena poternica Interpola za dvojicom Srba zbog CG / FOTO
Foto: Screenshot

Poternica je za njima raspisana zbog sumnje da su umešani u organizaciju neuspelog terorističkog napada na crnogorske državne institucije na dan parlamentarnih izbora 16. oktobra prošle godine.

Na Interpolovom sajtu, kako prenosi podgorička "Pobjeda", objavljene su fotografije Eduarda Širokova i Vladimira Popova, kao i Nemanje Ristića iz Beograda i Predraga Bogićevića iz Kragujevca, osumnjičenih za terorizam u pokušaju i stvaranje kriminalne organizacije.

"Ako imate bilo kakve informacije, molimo kontaktirajte nacionalnu policiju ili Generalni sekretarijat Interpola’, notirano je na crvenoj međunarodnoj poternici u kojoj je zapisano da se "za ovim osobama traga na osnovu naloga i naredbe za sprovođenje istrage crnogorskog pravosuđa", prenela je "Pobjeda".
Foto: Screenshot
Crna Gora je Srbiju još početkom decembra prošle godine obavestila da potražuje Ristića i Bogićevića, ali oni još nisu uhapšeni.

Prema ranijim istražnim navodima crnogorskog Specijalnog tužilaštva za borbu protiv organizovnog kriminala, pomenuti ruski i srpski državljani imali su zadatak da na dan parlamentarnih izbora, na kraju izbornog dana, ispred zgrade Skupštine Crne Gore izazovu konfliktnu situaciju u kojoj bi bila proglašena pobeda opozicionog Demokratskog fronta.

Specijalni tužilac za borbu protiv organizovanog kriminala Milivoje Katnić ranije je više puta rekao da će crnogorski organi u potpunosti rasvetliti sve okolnosti planiranog terorističkog napada u Crnoj Gori.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: