Propovednik uhapšen zbog prodaje paketića za decu

Propovednik “jedne crkve” V. B. (1966) iz Sombora uhapšen je zbog sumnje da je iz crkve uzeo deo humanitarnih paketića i prodao ih, saopštila je policija.

Izvor: B92

Sreda, 04.01.2017.

16:16

Propovednik uhapšen zbog prodaje paketića za decu
Foto: Igor Boca/Facebook

Osim toga, deo paketića je podelio, a deo je policija pronašla u kući i crkvi.

Kako navode, V. B. je uhapšen “zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo pronevera”. Prema nalogu Osnovnog javnog tužilaštva, određeno mu je zadržavanje do 48 sati i on će uz krivičnu prijavu biti priveden tužiocu.

Više od 100 praznih paketića koje su deca iz Nemačke poslala svojim vršnjacima u Srbiji pronađeno je bačeno u Somboru.

Paketići su bačeni uz Veliki bački kanal u blizini Staparskog mosta, a Somborac Igor Boca objavio je fotografije praznih kutija i čestitki na društvenim mrežama.

Iako su se pojavile nezvanične informacije da su paketići upućeni somborskim đacima posredstvom lokalne Adventističke crkve, iz nje su saopštili da sa ovom pošiljkom nemaju veze.
U Hrišćanskoj Adventističkoj crkvi su za RTV rekli da oni preko Humanitarne organizacije Adra često obraduju mališane, ali ovog puta nisu učestovali u podeli paketa.

"Uzimati od dece, zloupotrebljavati, bojim se da je naš moral, jako nisko pao", kaže Josip Tikvicki iz Hrišćanske adventističke crkve Sombor.

Ranije je bilo sličnih pošiljki i preko Udruženja Nemaca Gerhard, ali su za B92.net predstavnici tog udruženja rekli da ovog puta to nije slučaj.

Zasad nije poznato iz koje crkve su uzeti pokloni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: