Prvi pravi sneg širom zemlje, pazite na led

Prvi pravi sneg prekrio je Beograd, a prema dostupnim podacima slično je u Kragujevcu, Loznici, Valjevu, Smederevskoj Palanci i na Zlatiboru.

Izvor: B92

Utorak, 03.01.2017.

07:33

Prvi pravi sneg širom zemlje, pazite na led
Foto: B92

Temperature u celoj zemlji su oko nule, najhladnije je u Vranju i Sjenici (-6), a ubedljivo najtoplije je u Negotinu gde je sedam stepeni Celzijusa.

U plusu su još Kragujevac (2), kao i Sombor, Požega, Zaječar i Kraljevo (1). Najviše snega ima na Kopaoniku (31cm), a slede Sjenica (10), Zlatibor (7) i Crni Vrh (5).

Prema najavama, ako već ne pada, sneg bi trebalo da stigne u veći deo Srbije - od Novog Sada, preko Niša, do Prištine. Ipak, u nižim predelima zapadne i centralne Srbije očekuje se tokom jutra i ledena kiša, upozorava RHMZ.

Sneg se ipak verovatno neće duže zadržati, jer su prognozirane maksimalne temperature za sredu između dva i sedam stepeni, a očekuje se uglavnom sunčano vreme.

U četvrtak će biti hladnije, na severu i istoku suvo, u ostalim predelima mestimično sa snegom.

U petak i subotu se očekuje uglavnom vetrovito i suvo, a od nedelje oblačno, povremeno sa snegom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: