Rekordan broj intervencija Hitne u novogodišnjoj noći

Pet osoba je povređeno u šest saobraćajnih udesa prethodne noći u Beogradu.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 01.01.2017.

08:48

Rekordan broj intervencija Hitne u novogodišnjoj noći
Foto: Tanjug. arhiva

Hitna pomoć je imala rekordne 173 intervencije od kojih 47 na javnom mestu, pri čemu nije bilo mnogo tuča niti povreda oružjem.

Tešku traumu, sa otvorenim prelomom butne kosti, zadobio je 20-godišnji muškarac u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u 03.53 sati u Paunovoj ulici kod Tržnog centra "Banjica", nakon čega je prevezen u Urgentni centar i reanimiran, rekla je Tanjugu portparol Hitne pomoći Nada Macura.

Druga lekarska ekipa intervenisala je posle iste saobaćajne nezgode u 04.20 sati i u Urgentni centar prebacila 45-godišnjeg muškarca sa istegnućem vrata.

Oko 19 sati u Ulici Cvetanova ćuprija lakše povrede zadobila su dva muškaraca starosti 47 i 36 godina.

Saobraćajna nezgoda se dogodila i na Zrenjaninskom putu u smeru ka Kotežu u 21.15 sati, ali Hitna pomoć na licu mesta nije nikog zatekla, a ista situacija je zabeležena i na Ibarskoj magistrali u smeru ka Sremčici gde je do nezgode došlo u 02.32 sata, ali na licu mesta nije bilo nikog kada je lekarska ekipa stigla.

Na Novosadskom putu kod skretanja za Altinu u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u 04 sata nije bilo povređenih, a u 03.58 sati na Zrenjaninskom putu kod broja 120 povređena je 18-godišnja ženska osoba i prevezena u KBC Zvezdara.

Hitna pomoć je intervenisala u Ulici Kraljice Marije kod broja 40 oko, 05.45 časova, gde je jedan muškarac tvrdio da ga je, kao pešaka, udario automobil, pri čemu je zadobio posekotinu, ali se ispostavilo da nije reč o saobraćajnoj nezgodi.

Prema Macurinim rečima, u Novogodišnjoj noći bilo je alkoholisanih, ali nije bilo značajnijih tuča, uboda nožem, povreda od petardi ili od vatrenog oružja.

Tokom noći za pomoć su se, od hroničnih bolesnika, najviše javljali astmatičari, a bilo je i poziva zbog visoke temperature, mada neznatno manje nego proteklih noći.

Juče je Hitna pomoć imala 166 intervencija od kojih 40 na javnom mestu, uključujući sedam saobraćajnih nezgoda, dodala je Macura.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: