Niš: Prva beba u Novoj godini je devojčica

Prvo dete rođeno u Novoj godini u Nišu je devojčica, a na centralnom gradskom trgu Nišlije i brojne goste su zabavljale rok grupe "Regina" i "Bijelo dugme".

Izvor: Beta

Nedelja, 01.01.2017.

15:40

Niš: Prva beba u Novoj godini je devojčica
Ilustracija: Thinkstock

Procenjuje se da je njihove nastupe pratilo između pet i deset hiljada ljudi.

Po tradiciji, sa Tvrđave u ponoć je ispaljen vatromet, a program na trgu završen je sat kasnije.

Lekari niške Hitne pomoći imali su u Novogodišnjoj noći pune ruke posla zbog alkoholisanih lica, a dežurna ekipa zbrinula je i trinaestogodišnje dete koje je zadobilo povredu prilikom bacanja petarde.

"Reč je o povredi šake zbog koje je dete, nakon ukazane prve pomoći, zbrinuto na Dečijoj klinici", kazali su agenciji Beta u Hitnoj pomoći.

Prema rečima lekara, oko 90 odsto onih koji su im se noćas obratili za pomoć učinili su to zbog tegoba izazvanih prekomernim konzumiranjem alkohola.

"S javnih mesta nije bilo puno poziva zbog alkoholizma, ali zato ih je bilo zaista mnogo iz restorana i iz privatnih kuća i stanova", kažu u Hitnoj pomoći.

Dežurni u toj zdravstvenoj ustanovi zbrinuli su u protekla 24 časa skoro 500 pacijenata, što je za stotinak više nego je uobičajeno vikendom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: