„Ulica otvorenog srca“ i ove godine u centru Beograda

Pod sloganom "Radost deci" tradicionalna beogradska humanitarna manifestacija "Ulica otvorenog srca" biće održana u Svetogorskoj i Makedonskoj i u Skadarliji.

Izvor: B92

Nedelja, 01.01.2017.

00:12

„Ulica otvorenog srca“ i ove godine u centru Beograda
Foto: Tanjug

Muzičko-zabavni program biće priređen ispred Ateljea 212, Radio Beograda, Opštine Stari Grad i u Skadarliji, ali i na Savskoj promenadi, opštini Rakovica, Novi Beograd...

Uz pesmu, muziku, ulične zabavljače, žonglere, akrobate, mađioničare, pozorišne umetnike i brojne atrakcije, posetioci će moći da se priključe i humanitarnoj akciji.

Kao i svake Nove godine u okviru ''Ulice otvorenog srca" u Svetogorskoj biće organizovana humanitarna akcija sa ciljem pomoći najugroženijima - deci, a ove godine posvećena je deci iz Zavoda za vaspitanje dece i omladine - prihvatilište i prihvatnastanica Beograd.

Osnovno obeležje i ovogodišnje ''Ulice otvorenog srca'' biće crveni nosići, čijom će se kupovinom sakupljati humanitarna pomoć.

Inače, tokom ''Ulice otvorenog srca'' na pjaceti ispred Ateljea 212, u "Srpskoj kafani", na prostoru ispred zgrade Opštine Stari grad i Radio Beograda, kao i ispred Kuće Đure Jakšića u Skadarliji biće organizovan bogat muzičko - zabavni program.

Otvaranje je zakazano u podne na pjaceti ispred Ateljea 212 gde će posetioce pozdraviti gradonačelnik Beograda Siniša Mali i direktor TOB Miodrag Popović.

Početak ''Ulice otvorenog srca" biće označen i vatrometom, a gosti posle šetnje moći će da uđu u Srpsku kafanu - na tradicionalni svečani ručak gde goste služe glumci Ateljea 212.

U okviru glavnog programa nastupiće dečiji hor "Čarolija", Leontina, Minja Subota, Lena Kovačević, Đura i Mornari, Orkestar flauta, Ljuba Ninković, Beogradski duvački orkestar...

Na sceni ispred zgrade opštine Stari grad nastupiće KUD Talija, inkluzivni hor Zvončići, hor Pahuljice, a biće izvedena i novogodišnja predstava ''Aladinove čarobne avanture.

U Skadarliji na scena Kuće Đure Jakšića nastupiće Dečiji hor DKC Beograd, Đura i mornari, Nušić, Skadarlijska dama i Dobošar...

''Ulica otvorenog srca'' nastala je pre više od 45 godina u ''Srpskoj kafani'' kada su glumci Ateljea 212 menjali uloge sa kelnerima i 1. januara služili goste.

Iz tog nesvakidašenjeg druženja nastao je praznik Beograda koji povezuje kulturu i privredu, radost, čaroliju i humanost, a manifestacija se proširila i na druge gradske opštine.

Tako će i ovog 1. januara tradicionalna manifestacija biti ogranizovana prvi put na Savskoj promenadi od 11 do 14 sati koja će u okviru manifestacije Ulice otvorenog srca postati ''Promenada otvorenog srca''.

U okviru manifestacije, posetioci mogu očekivati Deda Mraza, ulične zabavljače i žonglere, a članovi organizacije Diktori klovnovi prodavaće crvene klovnovske noseve.

Sredstva od prodaje namenjena su pedijatrijskim ustanovama u Beogradu i Novom Sadu.

Opština Rakovica će tradicionalnu manifestaciju organizovati kod Mek Donaldsa na Vidikovcu, a mališani i roditelji će od 11 sati moći da uživaju u društvu animatora, mađioničara, Deda Mraza...

Od 11 do 13 mališani će moći besplatno da se klizaju, a prvih 500 mališana koji dođu dobiće besplatne novogodišnje paketiće.

Biće organizovana i prodaja toplih napitaka i novogodišnjih crvenih nosića, a sav novac je namenjen u humanitarne svrhe.

Novobeogradska ulica otvorenog srca biće organizovana ispred Tržnog centra Merkator od 10 sati, a posetioci će, takođe, moći da kupe crvene nosiće.

Sav prihod od prodatih klovnovskih nosića namenjen je korisnicima Humanitarne fondacije ''Budi human''.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: