Amerikanci otpevali rusku himnu u čast žrtava Tu-154 VIDEO

Članovi hora Šilerovog instituta otpevali su himnu Rusije na ulazu u Generalni konzulat Rusije u Njujorku u znak sećanja na poginule u padu Tu-154.

Izvor: B92

Subota, 31.12.2016.

14:11

Amerikanci otpevali rusku himnu u čast žrtava Tu-154 VIDEO

Većina učesnika spomen-akcije na grudima je imala georgijevske lente, a neki izvođači su ispred konzulata postavili cveće.

Osim toga, u ime direktorke Instituta Helge Cep-Laruš objavljen je tekst saučešća. “Ansambl Aleksandrov‘ bio je izraz najviših moralnih vrednosti Rusije“, istakla je ona. Direktorka instituta je u svojoj poruci izrazila nadu da će ansambl biti obnovljen.

Rano ujutro 25. decembra avion Tu-154 Ministarstva odbrane Rusije koji je leteo iz Moskve u Siriju, srušio se u Crnom moru ubrzo nakon dosipanja goriva u Sočiju. U avionu su se nalazile 92 osobe, uključujući i 64 umetnika ansambla “Aleksandrov“, devet novinara “Prvog kanala“, NTV i “Zvezda“, kao i direktorka dobrotvornog fonda “Pravedna pomoć“ Jelisaveta Glinka, poznata kao doktorka Liza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: