Indija: U rudniku nastradalo 11 osoba

Broj žrtava u nesreći koja se desila u rudniku uglja na istoku Indije porastao je na 11, a spasioci u kopu traže još tela, prenosi AFP.

Izvor: B92

Subota, 31.12.2016.

11:29

Default images

Do nesreće je došlo u četvrtak uveče kada je odron zemlje zatrpao otvor kroz koji su rudari ulazili u rudnik, koji se nalazi oko 390 kilometara od grada Rači u indijskoj pokrajini Jarkand.

"Akcija spasavanja nije prestala. Za sada je otkriveno 11 poginulih, ali se plašimo da je još jedno ili dva tela zatrpano", izjavio je portparol policije i dodao da je 15 do 16 rudara uspelo da se spasi i da su prošli samo sa manjim ozledama.

Za sada neme podataka kako je tačno došlo do nesreće, ali vlasti su naložile istragu.

Jarkand je indijska oblast najbogatija mineralima, a u njoj se nalazi 29 odsto svih nalazišta uglja, ali je ujedno i jedna od najsiromašnijih oblasti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: