Mućke sa registracijama: Falsifikovali i pečate, uplatnice

Policija je u Beogradu uhapsila 14 osoba, među kojima četiri odgovorna lica u različitim agencijama za registraciju vozila, pišu “Večernje novosti”.

Izvor: B92

Petak, 30.12.2016.

11:01

Mućke sa registracijama: Falsifikovali i pečate, uplatnice
Tanjug

Oni su osumnjičeni da su sačinjavali falsifikovane uplatnice za registarske nalepnice i tako oštetili budžet za više od 120 miliona dinara. Time je suma za koju je oštećen državni budžet ovakvim mahinacijama, koje su do sada otkrivene širom Srbije, porasla na oko 420 miliona dinara.

Zbog sumnje da su zloupotrebili položaj odgovornog lica i falsifikovali isprave uhapšeni su N. M. (38), V. J. (42), B. J. (36) i P. L. (31), kao odgovorna lica agencija za registraciju vozila. Iza rešetaka su i M. J. (34), M. A. (45), B. M. (50), B. M. (42), S. V. (38), A. T. (46), M. I. (25), B. R. (52), M. Ž. (33) i D. M. (44).

Kako se sumnja, oni su u toku postupka registracije vozila sačinjavali falsifikovane uplatnice koje su, sa ostalom dokumentacijom, predavali na šalteru MUP. Na osnovu njih izdavane su im registracione nalepnice, koje su potom predavali vlasnicima vozila za koje su obavljali registraciju.

Policija je prilikom pretresa stanova i poslovnih prostorija osumnjičenih pronašla falsifikovanu dokumentaciju, falsifikovan pečat Grada Beograda - gradske opštine Zvezdara, Auto-moto saveza, jedne poslovne banke, kao i računarsku opremu.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će u zakonskom roku biti privedeni Trećem osnovnom tužilaštvu u Beogradu.

Ovo je još jedna velika akcija posle "češljanja" saobraćajne dokumentacije u gradovima širom Srbije, kao što su "Novosti" pisale, nakon što je u Požarevcu otkrivena prevara sa lažnim uplatnicama, kojom je budžet Srbije oštećen za najmanje 300 miliona dinara.

Požarevačka "receptura" pokazala se samo kao vrh ledenog brega, a kako se saznaje, mahinacije oko registracija automobila u Srbiji se primenjuju još od devedesetih, kad su se registrovana vozila masovno dovozila iz Crne Gore.

Klupko je počelo da se odmotava proteklih nedelja hapšenjem dvojice Požarevljana - Radivoja T. (52), vlasnika agencije za registraciju vozila "Raleks", i Dragana D. (47). Njima je Osnovni sud sredinom decembra odredio pritvor od 30 dana, zbog sumnje da su počinili prevaru i falsifikovali isprave, čime je budžetu Srbije naneta šteta od najmanje 300 miliona dinara. Prvoosumnjičeni je Zoran P. (60), koji je iz Srbije pobegao u Austriju čim je doznao da je policija na tragu lažnih registracija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: