"Dolazak Edite Tahiri motiv za postavljanje bombe"

Motiv postavljanja neeksplodirane naprave ispred hotela “Saša” dolatak Edite Tahiri u Kosovsku Mitrovicu.

Izvor: B92

Četvrtak, 29.12.2016.

00:11

To je rekao Saša Dedović, vlasnik hotela, koji kaže da je motiv to što je u hotelu u sredu boravila ministarka za dijalog Vlade Kosova.

U blizini hotela "Saša" u Ulici Ruđera Boškovića u sredu uveče posle 19.30 časova pronađena je neeksplodirana eksplozivna naprava.

"Došla je nekim starim kolima, u pratnji jedne muške osobe i rekla da je svratila samo da vidi prostorije u kojima treba da budu smešteni radnici - Srbi... Zamolio sam je da ode da ne bih imao probleme i ona je vrlo brzo otišla, ali se u hotelu slikala i kasnije izjavila da je ovde otvorila kancelariju Vlade Kosova", rekao je Dedović.

On je dodao da "Tahiri ništa nije otvorila u Kosovskoj Mitrovici".

"Ovde treba u februaru da počne da radi oko 80 radnika srpske nacionalnosti, bivših pripadnika Civilne zaštite i MUP–a, koji su integrisani u više različitih kosovskih ministarstava", rekao je Dedović.

Dedović je rekao da "sumnja da su napadači na njegov hotel isti oni koji su posle posete Edite Tahiri zapalili baštu kafića 'Dolče vita' u blizini glavnog mosta na Ibru".

Regionalni šef Operative Kosovske policije Željko Bojić rekao je ranije agenciji Beta da je u 19.40 policijska patrola u Ulici Ruđera Boškovića primetila eksplozivnu napravu i da se "najverovatnije" radi o ručnoj bombi M75.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: