Razboleli se na rekreativnoj, 30 dece završilo kod lekara

Tridesetak dece između 10 i 14 godina iz Inđije i Veternika primljeno je juče u Dom zdravlja u Novoj Varoši sa simptomima trovanja.

Izvor: Blic

Četvrtak, 29.12.2016.

12:38

Razboleli se na rekreativnoj, 30 dece završilo kod lekara
Foto: Freeimages

Međutim, nakon pregleda pedijatara u toj ustanovi, utvrđeno je da se ipak radi o takozvanom stomačnom gripu, piše “Blic”.

Kako se navodi, deca, koja su se na rekreativnoj nastavi nekoliko dana nalazila u hotelu “Panorama” na Zlataru, u bolnicu su stigla u pratnji nastavnika, sa simptomima povraćanja, dijareje i povišene temperature.

Zbog iscrpljenosti, osmoro dece je poslato i u bolnicu u Užice, ali je njih petoro još juče pušteno i vraćeni su u hotel.

O ovom događaju obavešten je i sanitarni i veterinarski inspektor, koji su uzeli bris hrane, prostorija i zaposlenih u hotelu u kojem su deca bila smeštena.

Ipak, prema nezvaničnim informacijama, lekari su ustanovili da se najverovatnije ne radi o trovanju, već o epidemiji gripa koja poslednjih nedelja hara Srbijom, a čiji su simptomi upravo povraćanje i dijareja.

Nastavnici su policiji takođe rekli da su odmah po dolasku u hotel prošle subote deca imala ove simptome gripa. Zato su još tada jedno od dece iz grupe preuzeli roditelji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

15 h

Podeli: