Oblačno, ponegde sneg, lokalno stvaranje nanosa

RHMZ upozorio je da se tokom noći između srede i četvrtka u centralnoj i južnoj Srbiji predviđa ponegde stvaranje manjeg snežnog pokrivača, oko 5 centimetara.

Izvor: B92

Četvrtak, 29.12.2016.

01:00

Oblačno, ponegde sneg, lokalno stvaranje nanosa
Foto: Gettyimages

U planinskim predelima taj prekrivač će biti i oko deset centimetara, a zbog jakog severozapadnog vetra i lokalno stvaranje snežnih nanosa.

U Srbiji će sutra, u četvrtak, na severu i u Negotinskoj Krajini biti suvo s dužim sunčanim periodima, u ostalim krajevima umereno i potpuno oblačno, još ponegde sa snegom, uglavnom na jugu i jugozapadu.

Vetar će biti umeren i jak, severozapadni a na planinama je moguće stvaranje snežnih nanosa, posle podne vetar će biti u slabljenju.

Jutarnja temperatura kretaće se od -4 do nula stepeni, najviša dnevna od -1 na jugu do 5 stepeni na istoku.

U Beogradu će sutra biti suvo sa dužim periodima sunčanog vremena. Vetar će biti umeren, povremeno i jak, severozapadni. Jutarnja temperatura kretaće se oko -2, najviša dnevna oko 2 stepena.

U Srbiji će u petak biti hladno, na severu pretežno sunčano, u ostalim krajevima postepeno razvedravanje. Zatim do utorka predviđa se uglavnom sunčano uz postepeni porast temperature. U utorak se očekuje naoblačenje sa kišom, koje će uz pad temperature preći u susnežicu i sneg.

U Beogradu se predviđa slično vreme u istom periodu.

Biometeorološka situacija može relativno nepovolјno uticati na astmatičare, cerebrovaskularne i srčane bolesnike. Bolovi u kostima i zglobovima, glavobolјa i promenlјivo raspoloženje su mogući kod osetlјivih osoba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: