Milićević: DJB od skupštine pravi predstavu

Poslanička grupa SPS izvinila se građanima zbog, kako kažu, nedostojnog ponašanja poslanika Dosta je bilo.

Izvor: B92

Četvrtak, 29.12.2016.

15:30

Milićević: DJB od skupštine pravi predstavu
Foto: Tanjug

Šef poslaničke grupe SPS Đorđe Milićević objašnjava da to što je napravila "glumačka ekipa" DJB nije pravo lice parlamenta.

On je novinarima u skupštinskom holu, komentarišući jučerašnju "čestitku s pevanjem" poslanika DJB, rekao da oni očigledno ne shvataju svoj posao ozbiljno, te da za njih poverenje građana i obaveze koje su preuzeli predstavljaju zabavu i predstavu.

On je podsetio da je, uprkos pokušajima dela opozicije da opstrukcijom uruše ugled skupštine, ona radila u najboljem interesu građana, te da je dala veliki doprinos i bila siguran partner Vladi Srbije u sprovodenju reformskih procesa.

On pokušaje dela opozicije vidi kao način da pokažu da parlament ne funkcioniše, da postoji nekakva nestabilnost, čime žele da umanje poverenje i podršku koju Vlada Srbije ima.

On, međutim, tvrdi da parlament predstavlja simbol demokratičnosti, efikasnosti, transparentnosti i javnosti u radu, da u njemu nije ugroženo ni uskraćeno nijedno pravo opozicije i da nema dvostrukih aršina, kako se vrlo često čuje od pojedinih predstavnika opozicije.

Skupština Srbije je, kaže, jedina grana vlasti koja je u kontinuitetu izložena sudu javnosti, što je dobro, dodaje, jer su građani uvek u prilici da vide kako se ponašaju i rade njihovi predstavnici.

On je poručio da će Poslanička grupa SPS u 2017. godini nastaviti da radi svoj posao ozbiljno, odgovorno i posvećeno u najboljem interesu gradana i da će nastaviti da daje svoj doprinos u realizaciji ciljeva Vlade, pre svega reformama, rastu, razvoju, investicijama, podsticanju ulaganja i životnom standardu građana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

19 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: