Obrt u istrazi, Amri išao i u Holandiju bežeći od policije

Nemačko državno tužilaštvo objavilo je da je u Berlinu priveden 40-godišnji Tunišanin, povezan s napadom na tamošnji Božićni sajam, piše BBC.

Izvor: B92

Sreda, 28.12.2016.

21:46

Obrt u istrazi, Amri išao i u Holandiju bežeći od policije
screenshot

Njegov telefonski broj pronađen u mobilnom telefonu Anisa Amrija koji je ubio 12 ljudi u pohodu kamionom.

Policija mu je pretražila dom i radno mesto, pišu nemački mediji, a do četvrtka moraju odlučiti hoće li ga i formalno uhapsiti i optužiti.

Amrija je ubila italijanska policija u Milanu prošli petak, četiri dana nakon napada, i to nakon što je 24-godišnji Tunišanin počeo pucati na policiju i povredio jednog policajca.

U međuvremenu, čini se da je Amri iz Nemačke prvo otputovao u Holandiju, a ne u Francusku, kao što se dosad mislilo. Tamošnja policija istražuje je li onde uspeo otputovati odmah nakon napada nakon što su pronašli neiskorišćenu SIM karticu holandskog operatera u njegovom rancu. Pretpostavljaju da je karticu za mobilni dobio na stanici u holandskom gradu Nijmegenu.

Takođe, smatraju da je odatle autobusom šest sati putovao u Lion u Francuskoj, a potom se ukrcao na voz za Milano.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: