Dačić o "ako Vučić želi da se kandiduje" i "ako ne želi"

Predsednik SPS Ivica Dačić izjavio je da SPS ne može da podrži nijednog predsedničkog kandidata, već samo da razgovara o zajedničkom kandidatu.

Izvor: Beta

Sreda, 28.12.2016.

09:55

Dačić o
Tanjug

On je rekao da će SPS to posebno učiniti ako predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić želi da se kandiduje.

"Ako Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka žele da o tome razgovaramo, razgovaraćemo kad oni misle da je vreme. Do sada nije bilo razgovora", rekao je Dačić za televiziju Pink.

On je dodao da nikome ne priznaje da je favorit.

"Druga je stvar je ako Aleksandar Vučić želi da se kandiduje. On je lider ove koalicije i o tome možemo da razgovaramo kao o zajedničkom kandidatu", rekao je Dačić i dodao da ga ne interesuje priča o tome da on bude zajednički kandidat koalicije SNS-SPS.

On je rekao da će se ukoliko se Vučić ne kandiduje "sve moguće sile sveta kojima se ne sviđa šta se radi ovde, i domaće, ujediniti oko toga da pobede Vučića bez učešća Vučića".

Dačić je dodao da aktuelni predsednik Tomislav Nikolić nije zatražio podršku SPS-a i da nema potrebe da se o podršci njegovoj kandidaturi izjašnjava.

Predsednički izbori treba da budu održani 2017. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: