Marinkovićeva u Odboru Agencije za borbu protiv korupcije

Skupština Srbije izabrala je Danicu Marinković za člana Odbora Agencije za borbu protiv korupcije.

Izvor: Beta

Utorak, 27.12.2016.

11:36

Marinkovićeva u Odboru Agencije za borbu protiv korupcije
Foto: Tanjug

Danica Marinković bila je istražni sudija u slučaju Račak na Kosovu i Metohiji, kada su u januaru 1999. pronađena tela 45 Albanaca, za čije ubistvo je misija OEBS-a optužila srpske snage bezbednosti.

Događaj u Račku presudno je uticao na donošenje odluke NATO o bombardovanju SR Jugoslavije.

Skupštinsku raspravu o izboru članova Odbora za borbu protiv korupcije obeležilo je obraćanje šefa poslaničke grupe SNS Aleksandra Martinovića koji je govorio o homoseksualnosti, što je prekinula predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković "zato što je Ana tu".


Reagujući na diskusiju šefa poslaničke grupe SNS Aleksandra Martinović u petak u parlamentu, povodom izbora Danice Marinković za članicu Odbora Agencije za borbu protiv korupcije, Brnabićeva je poručila da duboko veruje da je retorika koja se tada čula daleko iza nas i da smo kao društvo odavno prevazišli podele po ovoj osnovi.

Poslanici su za nove članove Saveta Regulatornog tela za elektronske medije izabrali Gorana Petrovića na predlog univerziteta akreditovanih u Srbiji i Radoja Kujovića, koga su predložila udruženja za ostvarivanje slobode izražavanja i zaštitu dece.

Za člana Saveta guvernera Narodne banke Srbije Skupština je izabrala Stojana Stamenkovića, a za članove Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki izabrane su Jelena Stojanović i Svetlana Ražić.

Poslanici su danas izabrali Čedomira Radojčića za člana Saveta Komisije za zaštitu konkurencije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: