Sav teret političkog haosa pao na jedno selo – Tearce

Nešto više od 700 birača moglo bi, na ponovljenim izborima u tetovskom selu Tearce, da odluči ishod vanrednih parlamentarnih izbora.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 25.12.2016.

08:11

Sav teret političkog haosa pao na jedno selo – Tearce
Tanjug

Noć uoči glasanja uhapšene su dve osobe zbog pokušaja da kupe glasove, javlja RTS, pozivajući se na navode makedonskih medija. Pred izlazak na birališta, VMRO-DPMNE ima dva poslanika u Sobranju više u odnosu na glavne rivale - SDSM.

Navodi se da su za sada neimenovane osobe za 100 do 500 evra pokušale da kupe glasove, ali neposredno posle akcije policije nije bilo jasno za koju su političku opciju agitovali.

Kako je saopštila makedonska policija, te dve osobe su išle po kućama i nudile od 100 od 500 evra za glas i uzimale lične karte od osoba koje su pristajale da ne izađu na ponovljeno glasanje.

Na izborima u tom selu 11. decembra glasalo je 714 birača, a VMRO-DPMNE osvojio je svega četiri glasa više od SDSM-a. Lider VMRO-DPMNE Nikola Gruevski još je ranije najavio da njegova stranka neće učestvovati na ponovljenom glasanju.

Ukoliko opozicija u selu Tearce dobije 360 glasova više od VMRO-DPMNE, obe stranke imaće po 50 poslanika u Sobranju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: