"Dodik nije pozvan na inauguraciju"; 10.000$ za ulaznicu?

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak izjavio je da predsednik RS Milorad Dodik nije dobio nikakav zvaničan poziv za Trampovu inauguraciju.

Izvor: B92

Subota, 24.12.2016.

22:17

Foto: Tanjug

Crnadak je rekao da je vest o tome da je Dodik dobio poziv za inauguraciju Trampa plasirana jer su brojni radnici i drugi budžetski korisnici nedavno protestovali protiv vlade predvođene SNSD zbog smanjenja plata zaposlenima u entitetskim organima.

"Milorad Dodik se tu pokušao prikazati velikim igračem i da na neki način te ljude zastrašiti. To je neistina i mislim da bi kabinet predsednika RS, ako već postoji taj poziv, trebalo da ga i pokaže javnosti", rekao je Crnadak za sarajevski portal Klix.ba.

Prema njegovim rečima, verovatno je reč o jednom od nekoliko stotina privatnih događaja, koji će se 20. januara održavati u Vašingtonu.

"Desetine hiljada ljudi će se taj dan sjatiti u taj grad. Moguće da će i Dodik biti među njima. Ako je tako onda je i to dobro, jer treba da se otvaramo, a ne da se zatvaramo. Ipak, definitivno nikakvog zvaničnog poziva američke administracije za Dodika nema", zaključio je Crnadak.

Pozivajući se na izvore iz Vašingtona mediji iz RS su objavili da je Dodik dobio poziv da prisustvuje inauguraciji Trampa. Ovu informaciju potvrdila je i premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović.

Iz Ambasade SAD u BiH je saopšteno je da će na inauguraciju Trampa biti pozvan ambasador BiH u SAD, kao zvanični predstavnik te zemlje.

"Koliko nam je poznato, ambasador Bosne i Hercegovine u SAD, kao zvanični predstavnik te zemlje, biće pozvan na inauguralne događaje. Nije praksa da dobijamo informacije o spiskovima zvanica na mnogobrojne, javne i privatne, događaje koji se dešavaju u vezi sa zvaničnom ceremonijom", saopšteno je iz američke ambasade u Sarajevu.

Sarajevski portal Klix.ba, pozivajući se na neimenovane izvore, navodi da je Dodik preko Predstavništva RS u Vašingtonu kupio ulaznicu za jednu od nekoliko proslava inauguracije Trampa koje će biti održane u glavnom gradu SAD 20. januara.

Cena ulaznice je iznosila 10.000 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

20 h

Podeli: